Groepslessen

Tijdens de circuittraining doorloop je doorgaans een aantal ‘stationnetjes’ waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Gedurende 1u worden er ± 20 oefeningen aangeboden die op tijd worden afgelegd.

De kinesitherapeut maakt op basis van zijn medische kennis een selectie van oefeningen gebaseerd op uithouding, core stability, kracht en blessurepreventie. De oefeningen worden steeds aangepast aan de individuele mogelijkheden/beperkingen. Het is dan ook een grote meerwaarde dat de kinesitherapeut de uitvoering steeds controleert en bijstuurt indien nodig.

Tijdens de circuittraining werk je in een groep van 5-12 enthousiaste personen aan je individuele kracht en uithoudingsvermogen.

Lijkt deze groepstraining iets voor u? Kom zeker eens proberen!

Elke donderdag om 20u45
Kostprijs 12 euro/sessie ( 110 euro/10 beurten)
Inschrijvingen: joris@pro-action.be

Wat is core stability?
Core stability staat voor rompstabiliteit. Dit is een combinatie van spierbalans en spierkracht in het midden van het lichaam. Core stability bestaat uit 2 belangrijke termen: core & stability. Als we over ‘core’ spreken praten we over de romp. Deze bestaat uit rug-, buik-, bil- en heupspieren. Als we over stability spreken praten we over stabiliteit.

Het is belangrijk om de juiste stabiliteit te creëren voor de romp. Dit houdt in dat je core dusdanig getraind is, dat het de rest van het lichaam kan aansturen, zonder dat het klachten veroorzaakt. Ook zullen lichamelijke prestaties beter worden als je een goede core stability hebt. Dit geldt voor zowel prestaties in het dagelijks leven als voor sportieve prestaties.

Waarom is een goede core stability belangrijk?
Een sterke core is belangrijk voor verschillende redenen. Het voorkomen van blessures, het verbeteren van sportprestaties én een betere lichaamshouding; zowel staand als zittend.

Voorkomen is beter dan genezen en door het versterken van de romp kun je ervoor zorgen dat verschillende klachten minder snel zullen ontstaan. Zo zullen klachten aan de rug, liezen, hamstrings, knieën en enkels minder snel ontstaan als de core stability in de juiste balans is.

De Core Stability Training wordt periodiek georganiseerd per thema

  • Core stability – lopers
  • Core stability – fietsers
  • Core stability – kinderen
  • Core stability – topsport
  • Core stability – algemene sport

Blijf op de hoogte via onze Facebook en Instagram pagina!!

Elke dinsdag om 20u30
Kostprijs 12 euro/sessie ( 110 euro/10 beurten)

Inschrijvingen info@pro-action.be

Flow Yoga
Deze dynamische yogastijl wordt ook wel ‘Vinyasa’ yoga genoemd.
Tijdens de flow yogales combineren we vloeiende bewegingen met onze ademhaling. Denk aan de zonnegroet, de krijgerhoudingen of balansoefeningen. We eindigen iedere les met zittende en liggende stretch poses en een welverdiende rustpauze: ‘savasana’.
Deze les zal zowel je fysieke capaciteiten als je concentratievermogen aanscherpen. De ideale activiteit om beter in contact te komen met je lichaam én je geest.
Deze yogales is ook geschikt voor beginners.

Mat Pilates
Pilates is een workoutmethode die de nadruk legt op het versterken van je ‘powerhouse’: de buik- en rugspieren. Dankzij de grote variatie aan oefeningen zal je tegelijkertijd ook je arm-, bil- en beenspieren trainen.
Door krachtige oefeningen te herhalen verbetert pilates je coördinatie en uithouding.
Deze methode heeft een lage schokimpact waardoor het ideaal is om je spieren te trainen zonder het lichaam zwaar te belasten.
Voor deze pilatesles gebruiken we de mogelijkheden van ons eigen lichaam op een yoga- of sportmat (geen reformer-toestellen).

Met veel plezier en ervaring begeleid onze yoga docente Kristel Sieprath je naar een leven in balans. Dit doet ze door je te helpen bij een gezonde en duurzame levensstijl. Het verbeteren van je fysieke conditie, je ademhaling en je concentratie zal je ook naast de yogamat grote voordelen opleveren.

De eerste stap is om hiervoor een plekje vrij te maken in je agenda. Zien we elkaar op zondagochtend?

Elke zondag:
Flow Yoga 9u15
Mat Pilates 10u30

Kostprijs 12 euro/sessie ( 110 euro/10 beurten)

Inschrijvingen info@pro-action.be